Premier League - Ashley Williams ruilt Swansea voor Everton

door
Belga
Leestijd 1 min.

Everton heeft zijn verdediging versterkt met Ashley Williams (31). De Welshman komt over van Swansea. Dat melden beide clubs woensdag. De verdediger tekende een contract voor drie jaar bij de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. Everton liet dinsdag verdediger John Stones naar Manchester City vertrekken, naar verluidt voor een bedrag van meer dan 50 miljoen euro. De 'Toffees' zouden voor Williams ongeveer 14 miljoen euro overgemaakt hebben. Eerder deze zomer trok Everton al middenvelder Idrissa Gueye en doelman Maarten Stekelenburg aan.

"Ik heb acht fantastische jaren bij Swansea beleefd. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging", aldus Williams op de Everton-website. Hij kijkt uit naar de samenwerking met coach Ronald Koeman. "Hij is één van de beste centrumverdedigers ooit, ik wil dan ook veel opsteken van hem."

Williams leidde Wales op het afgelopen EK in Frankrijk voorbij de Rode Duivels (3-1 zege voor de Welshmen) naar de halve finales, waarin Europees kampioen Portugal met 2-0 te sterk was.

bron: Belga