OS 2016 - "Wielerprovincie" Oost-Vlaanderen huldigt "eerste" olympische kampioen Van Avermaet

door
Belga
Leestijd 1 min.

De provincie Oost-Vlaanderen heeft wielrenner Greg Van Avermaet woensdagavond gehuldigd voor zijn gouden medaille in de wegrit op de Olympische Spelen in Rio. "Jij bent de eerste Oost-Vlaming die op zichzelf een gouden medaille heeft behaald", zei gedeputeerde voor Sport Hilde Bruggeman.

De ontvangst van goudenmedaillewinnaar Greg Van Avermaet, samen met zijn vriendin Ellen Gijsel en dochtertje Fleur, had plaats in het provinciehuis in Gent. Van Avermaet is een Oost-Vlaming om fier op te zijn, zei gedeputeerde Hilde Bruggeman. "Jouw overwinning is een moment dat we zullen blijven herinneren en dat jongeren zal inspireren. We moeten blijvend en meer investeren in sport en beweging. Oost-Vlaanderen is de sport- en de wielerprovincie bij uitstek, maar je bent de eerste Oost-Vlaming die op zichzelf een gouden medaille heeft behaald. Daarvoor krijg je vijf zoenen, eentje per olympisch ring."

Van Avermaet is tevreden met de huldiging, maar hij kijkt vooral uit naar een week verlof in de Provence vanaf vrijdag. "Er echt van genieten kan ik misschien niet, maar ik waardeer wel dat de mensen mij uitnodigen en in de bloemetjes willen zetten. Ik zou eerlijk gezegd liever op mijn gemak zijn en proberen rusten, maar ik weet dat het erbij hoort."

De provincie Oost-Vlaanderen huldigde vier jaar geleden ook al Evi Van Acker, die brons won in de Laser Radiaal-klasse in Londen.

bron: Belga