OS 2016 - Sabelschermer Seppe Van Holsbeke strandt op twee treffers van kwartfinale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Seppe Van Holsbeke werd woensdag uitgeschakeld in de achtste finales van het olympisch sabeltoernooi in Rio. De 28-jarige Gentenaar naderde tot op 2 treffers van een overwinning, maar kon het niet afmaken. De Roemeen Tiberiu Dolniceanu, nummer 6 van de wereld, won de 4 laatste punten en legde zo de 15-13 eindscore vast. "Spijtig, echt spijtig. Ik had door kunnen stoten", zei Van Holsbeke. De nummer 32 van de wereld sluit het toernooi af op een gedeelde negende plaats. In de eerste ronde schakelde hij nog knap de Amerikaan Eli Dershwitz uit, de nummer 12 van de wereld.

"Wat er gebeurd is toen ik 11-13 voor stond? Ik was niet nerveus. Ik stond tegenover de Europese kampioen van 2013, de winnaar van verschillende wereldbekermanches, iemand die weet om te gaan met de situatie. Op het einde geeft de scheidsrechter hem een punt, dat aan mij toekwam, en hij voert daarna een fantastische parade-riposte uit. En dan is het gedaan."

"Ik heb alles gedaan wat ik kon: attaques, parades, het lukte allemaal... tot de 11-13. Ik had hem op stage verslagen en ik wist dat ik kon winnen. Ik was ongerust noch nerveus."

Ondanks een slecht begin, 4-1 voor de Roemeen, maakte Van Holsbeke 5-5 gelijk en stond het bij de pauze (van één minuut) 7-8. De Belgische kampioen had nog een mooie reactie in huis na 11-9. Met 2 flèches maakte hij gelijk (11-11), waarna hij het initiatief behield en 11-13 uitliep. Maar uiteindelijk liet hij een overwinning ontsnappen die binnen bereik lag. "Ik had liever 15-5 verloren."

"Dit blijft het mooiste toernooi uit mijn carrière. Zowel wat betreft het niveau van schermen als mijn fysieke conditie. Het is goed om bij de zestien besten te eindigen op de Olympische Spelen, maar het was mogelijk om verder te gaan."

.

bron: Belga