OS 2016 - Robin Ramaekers verlaat Spelen met opgeheven hoofd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor handboogschutter Robin Ramaekers eindigde het olympische toernooi woensdag in de zestiende finales. Hij botste op de Spanjaard Juan Ignacio Rodriguez, 's werelds nummer 30, die een foutloze prestatie afleverde en met 6-0 won. "Het is geen schande te verliezen tegen iemand die zeven keer 10 (het maximum) en twee keer 9 schiet", vertelde hij na zijn uitschakeling in de Sambodrome. "Er viel vandaag weinig te doen tegen de Spanjaard. Hij was echt te sterk. Als hij zo blijft schieten, geraakt hij zeker bij de laatste vier."

Eerder op de dag had Ramaekers (nummer 97) de Australiër Ryan Jack (nummer 59) verslagen met 6-2. Dat was zijn opponent in de eerste ronde, nadat de Limburger afgelopen vrijdag in de kwalificaties als 42e was geëinidgd.

"Dat was een goede duel. Er zat iets meer druk op, omdat het de match was die ik absoluut wilde winnen. Niemand wil in de eerste ronde verliezen. Tegen de Spanjaard wilde ik natuurlijk ook winnen, ik heb niet met opzet verloren, maar hij was gewoon te sterk."

De 21-jarige Ramaekers nam in Rio de Janeiro voor het eerst deel aan de Spelen. "Ik ben heel tevreden over mijn toernooi. Ik besef dat ik op dit moment nog niet kan winnen van iemand die zo sterk schiet. Ik kan met opgeheven hoofd naar huis gaan."

"Het is een mooi toernooi geweest", vulde coach Francis Noteboom aan. "Het is voor Robin een geweldige ervaring geweest. Hij heeft getoond dat hij kan vechten, zijn pijlen kan schieten wanneer het moet. Alleen is het nu zo dat hij tegenover een tegenstander stond die wel heel sterk heeft geschoten."

"Ik had natuurlijk graag nog een ronde verder gegaan, maar je mag ook niet vergeten welke weg we hebben afgelegd", benadrukt de coach. "Het is al van 2000 geleden (met Nico Hendrickx) dat België nog een handboogschutter op de Spelen had. Ondertussen is het niveau enorm gestegen, zijn er veel landen bijgekomen. Dus het is al knap dat we erbij zijn en het geeft ons de moed om verder te bouwen naar 2020."

.

bron: Belga