OS 2016 – Regerend olympisch kampioen Mexico ligt in eerste ronde uit voetbaltoernooi

OS 2016 - Regerend olympisch kampioen Mexico ligt in eerste ronde uit voetbaltoernooi

Mexico, de regerende olympische kampioen, is woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het olympisch voetbaltoernooi bij de mannen in Rio. De Mexicanen verloren 1-0 tegen Zuid-Korea op de derde speeldag in groep C. Ze eindigen derde in hun groep met 4 punten, terwijl enkel de eerste twee zich voor de kwartfinales plaatsen.
Zuid-Korea eindigt eerste met 7 punten. De andere ploeg die zich in de groep kwalificeert is Duitsland, dat 5 punten telt. Duitsland won woensdag met 10-0 tegen de Fiji-eilanden.
Vier jaar geleden versloeg Mexico nog Brazilië, dat nog nooit olympisch goud heeft gehaald in het voetbal, met 2-1 in de finale van de Olympische Spelen in Londen. Zuid-Korea haalde brons.
Ook Argentinië, dat olympisch kampioen werd in 2004 in Athene en in 2008 in Peking, werd woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde. De Albiceleste, die zich niet hadden geplaatst voor de Spelen in 2012, eindigden derde in groep D na een 1-1 gelijkspel tegen Honduras. In groep D plaatsten Portugal, dat 1-1 won tegen Algerije, en Honduras zich.

.

bron: Belga