OS 2016 – Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters kijken uit naar olympisch golftoernooi

OS 2016 - Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters kijken uit naar olympisch golftoernooi

Donderdag start in Rio de Janeiro het eerste olympisch golftoernooi sinds de Spelen van 1904 in Saint-Louis. Bij de zestig deelnemers twee Belgen: Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters. Zij kijken reikhalzend naar de start van hun competitie uit. “Nog voor ik hier was, wist ik dat het een echte belevenis zou worden, maar nu je er midden in zit, blijkt alles nog intenser”, verklaarde Colsaerts, die als olympiër in de voetsporen van zijn overgrootvader Jean-Jacques Tensen treedt. Die nam als waterpoloër en basketbalspeler deel aan de Spelen van 1920, 1924 en 1928 en coachte in 1936 het olympisch basketbalteam.
“Veel van de wereldtoppers zijn niet naar hier gekomen. Dat is alleen maar sneu voor hen. Het blijft een groot toernooi en alle spelers die ik hier tegenkom zeggen dat het echt ‘cool’ is om hier te zijn. Het enige jammere is dat er niet volgens het match play format gespeeld wordt. Dat had het spectaculairder gemaakt.”
Stiekem droomt Colsaerts van een medaille. “Als ik anderen hier het podium zie beklimmen, denk ik ‘waarom zou mij dat niet kunnen overkomen'”, bekent de 33-jarige Brusselaar. Om die droom waar te maken moet hij het vier rondes goed doen op de golfbaan in Rio. “Een makkelijk parkoers is het niet”, oordeelt Colsaerts. “De greens zijn behoorlijk technisch. We kregen maar enkele dagen om de baan te verkennen. Maandag stond er een stevige wind en dat maakte het nog meer tot een echte uitdaging.”
“De wind maakte het heel moeilijk”, beaamt Pieters. “Als er wat wind staat, moet je heel goed spelen. Het parkoers is eerder Europees dan Amerikaans getint.” Tot nu toe is de 24-jarige Antwerpenaar over zijn seizoen niet tevreden. “Maar als ik zondag een medaille haal, verandert dat helemaal.”

.

bron: Belga