OS 2016 - Geblesseerde Kevin Borlée "kan zich geen doelen stellen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Borlée weet niet waar hij kan uitkomen op de 400 meter op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 28-jarige Brusselaar sukkelt met een ontsteking aan de achillespees en heeft ondanks meerdere behandelingen nog steeds last. "Ik weet niet hoe mijn rechtervoet zal reageren tijdens de wedstrijden", blikte Kevin Borlée woensdag, twee dagen voor de start van de atletiekcompetitie, vooruit. "Zodra ik begin te lopen, voel ik pijn. Zelfs al probeer ik het te relativeren, daardoor verlies ik mijn concentratie en kan ik niet doen wat ik wil. De blessure zal niet erger worden, maar de pijn wel. Ik zal op mijn tanden moeten bijten tot het einde van de Spelen", zei Borlée, die bezig is aan zijn derde Olympische Spelen. "Ik probeer positief te blijven. Ik ben een vechter en zal tijdens de races het uiterste geven. Ik kan me geen doelen stellen, ik heb geen idee waar ik fysiek sta. Sinds ik mijn blessure een maand geleden opliep, heb ik geen volledige week kunnen trainen."

Vrijdagavond loopt Borlée om 21u Braziliaanse tijd (02u Belgische tijd, op zaterdag) de reeksen van de 400m. "Die race zal meer klaarheid scheppen. Hoe zal mijn voet reageren? Zal ik minder of meer last hebben?", vraagt Kevin zich luidop af. "Er is nog tijd voor de 4x400 meter. Daarin hebben we met onze geweldige ploeg meer kansen. Het is dus belangrijk om de 400m individueel te lopen, zodat ik weet wat ik sta voor de estafette."

Coach Jacques Borlée hoopt dat zijn zonen Kevin en Jonathan op de individuele nummers vertrouwen opdoen. "Het streefdoel voor hen moet 44.50 zijn. In hun beste vorm kunnen ze individueel de finale halen, maar dat wordt moeilijk. Ze staan er wel altijd op de belangrijke momenten en de chrono's van de toppers zijn minder snel dan vorig jaar. Er zijn altijd atleten die slecht presteren op de Olympische Spelen. We zullen zien, maar we gaan onszelf geen onnodige druk opleggen", besloot de trainer van de Belgian Tornados.

bron: Belga