OS 2016 - Argentinië overleeft groepsfase van voetbaltoernooi niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Argentijnse voetbalelftal heeft zich woensdag in het Braziliaanse Rio niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch voetbaltoernooi bij de mannen. 'La Albiceleste' speelde in zijn derde en laatste groepswedstrijd 1-1 gelijk tegen Honduras. Argentinië, met Angel Correa (Atletico Madrid) en Giovani Lo Celso (PSG) als grootste namen, moest winnen van de Hondurezen om in het toernooi te blijven. Antony Lozano zette de jonge Argentijnen - het voetbaltoernooi is voorbehouden voor spelers die op of na 1 januari 1993 geboren zijn - echter een neus door de score voor Honduras te openen. De gelijkmaker van Mauricio Martinez in de blessuretijd zette geen zoden meer aan de dijk.

Argentinië, de olympische kampioen van 2008, strandt na een nederlaag tegen groepswinnaar Portugal (0-2), een overwinning tegen rode lantaarn Algerije (2-1) en het gelijkspel tegen de Hondurezen met vier punten op de derde plaats in poule D. Honduras verzamelde evenveel punten, maar mag dankzij een beter doelsaldo als tweede naar de kwartfinales. Portugal scoorde 7 op 9, Algerije werd laatste met een punt.

Aan het olympisch voetbaltoernooi nemen zestien landen deel. Die worden ingedeeld in vier poules. Enkel de groepswinnaars en de runner-ups stoten door naar de kwartfinales. Gastland Brazilië, met Neymar in zijn rangen, geldt als de topfavoriet voor de gouden medaille.

bron: Belga