Kristin Armstrong pakt derde olympische titel op rij in tijdrijden

Kristin Armstrong pakt derde olympische titel op rij in tijdrijden

De Amerikaanse Kristin Armstrong heeft vandaag op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro voor de derde keer op rij de olympische titel in het tijdrijden bij de vrouwen veroverd. De Belgen Lotte Kopecky en Ann-Sophie Duyck speelden geen rol van betekenis in de tijdrit en finishten respectievelijk op de 21e en 23e plaats, op ruime afstand van de winnares. Armstrong legde een dag voor haar 43e verjaardag de 29,7 kilometer in Pontal af in 44:26.42 en zo was ze meer dan vijf seconden sneller dan de Russin Olga Zabelinskaya (44:31.97). Het brons ging naar de Nederlandse Anna van der Breggen (44:37.80). Voor Armstrong was het de derde olympische titel op rij, na Peking 2008 en Londen 2012. Vier jaar geleden moest Zabelinskaya in de Britse hoofdstad nog genoegen nemen met brons.

Lotte Kopecky eindigde in 48:09.86 op de 21e plaats, Ann-Sophie Duyck moest vrede nemen met de 23e stek in 48:17.60 en dat op een totaal van 25 deelneemsters.

Deze namiddag (Belgische tijd) staat in Rio de Janeiro de tijdrit bij de mannen nog op het programma, waarin er met Tim Wellens één Belg aan de start verschijnt. De Brit Chris Froome start er enkele weken na zijn eindzege in de Ronde van Frankrijk als topfavoriet.

bron: Belga