Geen bosbranden meer in toeristisch gebied van Madeira

door
Belga
Leestijd 1 min.

"In de toeristische regio van het Portugese eiland Madeira woeden momenteel geen bosbranden meer", zeggen de touroperators Jetairfly en Thomas Cook deze namiddag. "Gisteren zijn twee van onze reizigers moeten verhuizen, omdat hun hotel uit voorzorg werd ontruimd, maar die zijn vandaag kunnen terugkeren naar hun kamers", zegt Pieterjan Rynwalt van Jetairfly. "Er dreigt geen brandgevaar meer in de toeristische streken van het eiland en dus kunnen onze 427 reizigers op het eiland gerust zijn, al blijven we natuurlijk waakzaam en zullen ze meteen verwittigd worden als er alsnog nieuw gevaar zou dreigen."

Het enige vlak waarop de branden voor de toeristen gevolgen hebben, is dat er geen excursies kunnen gemaakt worden naar de westkant van het eiland, omdat er daar nog branden woeden.

Zelfde geruststellende woorden bij reisorganisator Thomas Cook. "Wij hebben gisteren vier klanten moeten verplaatsen naar een ander hotel, omdat het vuur oprukte naar hun hotel, maar ook daar is de situatie nu weer verbeterd", zegt Franklin Braeckman van Thomas Cook. Deze touroperator heeft momenteel 235 toeristen op het eiland. "Op dit ogenblik is het in het toeristische gebied van Madeira 'business as usual'."

bron: Belga