Chinese gids steekt landgenote dood in Keniaans safaripark

Chinese gids steekt landgenote dood in Keniaans safaripark

Een Chinese gids voor toeristen heeft in een lodge van het Masai Mara natuurreservaat in Kenia een landgenote doodgestoken. De man kreeg het tijdens het avondeten aan de stok met een Chinees stel. De oorzaak van de ruzie is nog niet achterhaald. Plots trok hij een mes en haalde uit naar de man en de vrouw voor de ogen van hun tienjarig zoontje en een neefje. De vrouw werd levensgevaarlijk gewond. Dat vertelde John Kiruthi, de manager van de Keerorok Lodge, waar het incident plaatsvond. Een Amerikaanse dokter, een van de gasten in de lodge, en een lokale verpleegster boden eerste hulp. Onderweg naar een hotel met betere medische voorzieningen is de vrouw doodgebloed, aldus Kiruthi. De echtgenoot van het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Rond de 150 gasten in het restaurant waren getuige van de gebeurtenissen. De gids werd in de boeien geslagen, aldus de politie.

“Wat ik zo verschrikkelijk vind, is dat de andere gasten zich na het incident gewoon verder op het buffet stortten alsof er niets gebeurd was”, zei de verbouwereerde manger.

Het Masai Mara reservaat, dat zich uitstrekt over 1510 vierkante kilometer dichtbij de Tanzaniaanse grens, is een van de bekendste safariparken in Kenia.

bron: Belga