Bomdreiging Brussels Airport blijkt vals alarm

De bevoegde diensten zijn informatie over “een mogelijke bommelding” op de luchthaven aan het onderzoeken. “Op dit moment is er echter geen concrete dreiging”, zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. “Er worden dus geen veiligheidsmaatregelen genomen, er is geen vergadering van een crisiscel.”

Eerder op de avond had de woordvoerder van het federaal parket laten weten dat er op de luchthaven “enkele maatregelen” genomen zijn. “Het kan dat als onderdeel van de veiligheidsprocedure daar enkele maatregelen genomen zijn”, aldus Jambons woordvoerder, die verder nog laat weten dat er geen aanleiding is voor paniek.

De informatie over een mogelijke dreiging is bij de diensten binnengekomen via de internationale samenwerking van de Belgische diensten. Die informatie wordt nu dus verder onderzocht. Het crisiscentrum bevestigt dat er geen veiligheidsmaatregelen genomen zijn.
Ook het federaal parket liet, op de RTBF, weten dat de dreiging “niet ernstig” is.

Het Rode Kruis laat iets na 20 uur weten dat het rampenplan op de luchthaven opgeheven is. Of het om een bommelding op twee vliegtuigen onderweg naar Brussels Airport ging, kon de woordvoerder van Jambon niet bevestigen.

bron: Belga