Ann-Sophie Duyck in zak en as na tegenvallende tijdrit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ann-Sophie Duyck zette vandaag de 23e chrono neer in de olympische tijdrit voor vrouwen. Achteraf reageerde ze diep ontgoocheld. Duyck was naar Rio afgereisd met de hoop een dichte ereplaats te versieren. Uiteindelijk moest de West-Vlaamse bijna vier minuten toegeven op de Amerikaanse Kristin Armstrong, die voor de derde keer op rij olympisch goud pakte. Ook Lotte Kopecky, de tweede Belgische deelneemster, noteerde na 29,7 km op het heuvelachtige parcours in Pontal als 21e op 25 een betere tijd dan Duyck. "Dit is de slechtste tijd die ik ooit heb gereden", vertelde een zwaar teleurgestelde Duyck na haar race.

Waar het is fout gelopen, kon de 29-jarige renster van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill D'Or niet zeggen. "Ik weet het niet. Het begin was heel, heel lastig door de tegenwind maar dat was zo voor iedereen. Op de klimmen ging ik voluit, dat merkte ik ook aan mijn hartslag. De afdaling nam ik voorzichtig en daarna ben ik vol naar de meet gereden. Ik had hoofdpijn, voelde me misselijk en kreeg het zwart voor mijn ogen. Meestal is dat een goed teken want dat wil zeggen dat ik vol ben gegaan, maar het was helemaal niet goed."

Duyck, de Belgische kampioene en nummer 9 van het laatste WK, startte behoorlijk maar viel vooral in het tweede stuk terug. "Ik kende mijn tussentijden niet, dat hadden we vooraf ook zo afgesproken. Ik dacht dat het goed ging maar waarschijnlijk ben ik op het einde stilgevallen terwijl ik niet dat gevoel had."

Duyck was in haar analyse kritisch voor zichzelf. "Iedereen rondom mij heeft er alles aan gedaan opdat ik hier perfect aan de start kon verschijnen. Je probeert echt alles te geven en toch is het niet goed genoeg. Ik snap het niet."

bron: Belga