Bus met journalisten aangevallen in Rio

The damages to the windows of an Olympic journalists bus hit while driving on the transolympica highway are inspected by an official in Rio de Janeiro on August 9, 2016. - Argentina OUT - LA NACION / AFP PHOTO / LA NACION / Maximiliano AMENA / Argentina OUT

Een bus die  journalisten vervoert tijdens de Olympische Spelen is aangevallen. Drie inzittenden raakten gewond. Dat bevestigt de organisatie van de spelen.

Volgens Braziliaanse media vervoerde het busje twaalf verslaggevers van de basketbalhal in het noordelijk gelegen Deodoro naar het mediacentrum in de olympische wijk Barra. In de wijk Curicica sneuvelden plotseling een aantal zijruiten. De inzittenden lieten zich meteen allemaal op de grond vallen, aldus een Argentijnse journalist die op de bus zat.

Volgens de organisatie raakten drie journalisten lichtgewond door rondvliegend glas. Na het voorval reed de bus onder begeleiding van het leger verder naar het grote mediacentrum. De politie onderzoekt het incident.

Afgelopen zaterdag vloog al een kogel door het dak van een perstent op het paardensportcomplex in Deodoro. Niemand raakte gewond. Van wie de kogel afkomstig was, is nog altijd onduidelijk.