Meryl Streep wil hartig woordje wisselen met Clint Eastwood

Actress Meryl Streep addresses the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 26, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. / AFP PHOTO / SAUL LOEB

De 67-jarige actrice Meryl Streep kan er niet bij dat haar collega Clint Eastwood zijn steun voor presidentskandidaat Donald Trump heeft uitgesproken. “Ik ben gechoqueerd, echt waar.”

Gevraagd naar een reactie op de recente uitspraken van regisseur en acteur Clint Eastwood, viel Meryl Streep volledig uit de lucht. “Ik moet hem daarover spreken en hem corrigeren”, aldus Streep interview met Variety. “Ik zou denken dat hij wat meer gevoel heeft dan dat.”

Naar eigen zeggen was ze niet op de hoogte van de politieke keuze van haar 86-jarige ‘The Bridges Of Madison County’-tegenspeler, die vreest dat Hillary Clinton te veel het pad zal volgen van Barack Obama.

Zelf is de actrice een voortrekker van presidentskanditate Hillary Clinton. Onlangs gaf ze een vurige speech over de voormalige First Lady op de conventie van de Democratische partij. Volgens haar treedt Clinton in het spoor van belangrijke vrouwen met een “capaciteit van geest, vervuldheid van hart, en brandende passie voor hun doel”. “Hillary Clinton zal onze eerste vrouwelijke president worden, en ze zal dat fantastisch doen”, klinkt het nog.