Wisselvallig tot en met zaterdag, vanaf zondag zomer

Wisselvallig tot en met zaterdag

Deze namiddag wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af. In het noorden van het land, vooral in de provincies Antwerpen en Limburg, verwachten we periodes met buien. Ook in de Ardennen is een bui niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. Vanavond wordt het tijdelijk droog met opklaringen. Later komen meer wolkenvelden vanaf de kust ons land binnendrijven en verwachten we opnieuw buien in de noordelijke landshelft. In het zuiden blijft het meestal droog. In het binnenland liggen de minima tussen 6 en 11 graden en aan zee rond 14 graden. Dat meldt het KMI. Morgen begint de dag met buien in de noordelijke landshelft. Een donderslag is mogelijk, vooral langs de Nederlandse grens. In de loop van de dag verplaatsen deze buien zuidwaarts en vanaf het noordwesten wordt het droger met opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden. In de nacht van morgen op donderdag verdwijnen de laatste buien en het wordt droog met bredere opklaringen. De minima schommelen tussen 3 en 5 graden in de Ardennen, rond 12 graden aan zee en tussen 7 en 10 graden in de andere streken.

Donderdag bereikt een zwakke storing onze land. In de voormiddag is het wisselend bewolkt, maar meestal droog. In de loop van de namiddag is lichte regen of motregen mogelijk.

Vrijdag in de loop van de voormiddag genieten we van brede opklaringen en droog weer. Overdag neemt de bewolking toe en zijn enkele druppels mogelijk in het oosten van het land. In het centrum schommelen de maxima rond 21 graden.

Zaterdag trekt een zwakke storing over het land. Het wordt wisselend bewolkt en vooral in het noordoosten is er kans op enkele druppels. De maxima schommelen rond 22 of 23 graden in het centrum. Vanaf zondag wordt het zonnig en droog. De maxima in het centrum schommelen rond 25 graden op zondag en stijgen waarschijnlijk tot 30 graden op dinsdag.

bron: Belga