Weerbericht - Herfstweer blijft nog even duren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dinsdag is het wisselend bewolkt met in de ochtend onweersbuien. Na een drogere periode met mooie zonnige perioden neemt in de namiddag de buienkans opnieuw toe, vooral in het noorden van het land. De maxima liggen rond 15 of 16 graden in Hoog-België, rond 18 graden aan zee en rond 19 of plaatselijk 20 graden elders. De zwakke westenwind wordt matig en ruimt naar het noordwesten tot noordnoordwesten. Dat bericht het KMI. Dinsdagnacht wordt het geleidelijk overal droog en lichtbewolkt. Naar de ochtend toe drijven er vanaf de Noordzee opnieuw buien het land binnen. De minima liggen tussen 6 graden in Hoog-België en 14 graden aan zee. De matige wind uit het noordwesten tot noorden wordt zwak en veranderlijk.

Woensdag wordt het wisselvallig met soms opklaringen, maar vaak veel bewolking met buien en kans op een donderslag. De temperaturen zijn ondermaats met maxima van 13 tot 15 graden in de Ardennen en van 16 tot 18 graden elders in het land. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordwesten met windstoten tot 50 km/u. De nacht wordt uitzonderlijk koud met in het binnenland temperaturen van 5 tot 8 graden, in de Ardennen mogelijk nog enkele graden kouder.

Donderdag schuift wat zachtere, maar vochtige lucht over het land. Het wordt overwegend zwaarbewolkt en af en toe kan er lichte regen of motregen vallen. De maxima gaan van 15 graden in de Hoge Venen tot 20 of 21 graden in het westen.

Vrijdag is het bewolkt met mogelijk nog wat neerslag in het oosten. Het wordt al warmer met maxima rond 22 graden in het centrum. Tijdens het weekend wordt het warmer, tot 24 graden in het centrum, maar er is vaak veel bewolking en zaterdag kan er af en toe ook lichte regen vallen. Begin volgende week zou er meer zon zijn en zouden we temperaturen tussen de 25 en 30 graden krijgen.

bron: Belga