Schietpartij Orlando – Dader gebruikte 200 kogels om 49 personen te doden

Schietpartij Orlando - Dader gebruikte 200 kogels om 49 personen te doden
Schietpartij Orlando - Dader gebruikte 200 kogels om 49 personen te doden

De dader van de aanslag in een homoclub in Orlando van juni schoot ongeveer 200 kogels af om 49 mensen te doden. Dat meldt de lokale krant Orlando Sentinel maandag op gezag van rapporten van het forensisch instituut van Orange. Daarnaast schoot hij nog meer kogels af om 53 andere mensen te verwonden. Volgens Orlando Sentinel hadden zo goed als alle slachtoffers verschillende schotwonden. Eén man werd zelfs tien keer geraakt.
Uit de autopsierapporten die vrijdag en maandag werden vrijgegeven kan echter niet worden opgemaakt of sommige van de slachtoffers geraakt werden door politiekogels, of of slachtoffers overleden zijn door bloedverlies tijdens de drie uur durende onderhandelingen tussen de schutter en de politie, aldus Orlando Sentinel nog.
Het forensisch instituut verklaarde aan AFP dat het dinsdag een uitgebreid persbericht over de autopsie op de slachtoffers zal verspreiden.
De Amerikaan van Afghaanse afkomst Omar Mateen viel op 12 juni rond 02.00 uur plaatselijke tijd de homoclub Pulse aan met een pistool en een jachtgeweer. De man, die trouw zwoer aan terreurgroep Islamitische Staat, werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Uit zijn autopsierapport bleek dat hij gedood werd door acht kogels, aldus de krant nog.

Bron: Belga