Ronald Gaastra: "Alle neuzen in dezelfde richting krijgen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische aflossingsploeg op de 4x200 meter vrij treedt op de Olympische Spelen in de Rio de Janeiro dan toch aan in de reeksen. Gisteren klonk het nog dat er forfait werd gegeven, maar die beslissing werd enkele uren later alweer teruggedraaid. "Ik kreeg vanmorgen een telefoontje dat Louis (Croenen) toch wil starten in de aflossing", legt coach Ronald Gaastra uit. "Ik heb geen idee waarom hij en Rik (Valcke, zijn coach) van gedachten zijn veranderd. Dat moet je hen vragen." Rik Valcke twitterde vanmorgen dat "de nacht raad brengt". Hij is voorlopig niet bereikbaar voor verder commentaar.

Croenen vormt in de reeksen een team met Dieter Dekoninck, Emmanuel Vanluchene en Glenn Surgeloose. Later op de dag zwemt hij ook de finale van de 200 meter vlinder.

Pieter Timmers, die zich concentreert op de individuele 100 vrij, past voor de reeksen van de aflossing. "Maar als de jongens zich voor de finale kwalificeren, wat zeker kan als ze onder 7:10 zwemmen, doet Pieter vanavond mee", bevestigt Gaastra.

Volgens Gaastra reageerden zijn zwemmers "stomverbaasd" op het nieuws dat ze alsnog de aflossing van de 4x200 zullen afwerken. "Nu is het aan ons om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen."

bron: Belga