OS 2016 - Joris Vanspringel is "supertevreden" met 24e plaats in eventing

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joris Vanspringel heeft de olympische eventingcompetitie dinsdag afgesloten op de 24e plaats. De 53-jarige ruiter kon zich in Rio de Janeiro met zijn paard Lully des Aulnes plaatsen voor de individuele jumpingfinale en was achteraf opgetogen. "Ik ben supertevreden over mijn prestatie en heel trots op Lully", klinkt het op de site van de Belgische ruitersportfederatie. "Lully is een zeer getalenteerd crosspaard en dat heeft hij gisteren en vandaag nog maar eens bewezen. We speelden jammer genoeg wat punten kwijt in de dressuur, maar de cross heb ik in overleg met de coach heel verstandig gereden."

In de cross kwam Karin Donckers maandag met haar paard Fletcha van 't Verahof ten val, wat voor de tweede Belgische combinatie in de eventing het einde van de competitie was.

"De cross was zwaar en zeer technisch, ik ben gegaan voor een foutloze cross (met twee alternatieve routes) met tijdsfouten. Achteraf bleek dat de beste keuze want heel wat grote namen zijn in de fout gegaan", blikt Vanspringel terug. "De springproef was fair gebouwd, de eerste omloop stond 1m25 in een krappe tijd, de tweede omloop was korter en stond 1m30 hoog. In de eerste omloop reed ik te traag en had ik één springfout en vier tijdsfouten, in de tweede omloop had ik één springfout op de laatste hindernis."

Vanspringel stond in Rio voor de vierde keer op de Spelen. Ook in Londen 2012 vormde hij met Lully des Aulnes een tandem (voor de ploegencompetitie). "Lully is zeventien maar is nog topfit, dit is zeker niet het einde van zijn carrière", stelt Vanspringel, die vrijdag terugkeert naar België. "Dit seizoen staat alleen nog de wedstrijd in Waregem op het programma, daarna is het crossseizoen voorbij", besluit hij.

bron: Belga