OS 2016 - David Goffin puurt veel vertrouwen uit zege tegen Dudi Sela

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Dit was een goede wedstrijd, eentje waar ik veel vertrouwen uit kan puren", reageerde David Goffin dinsdag na zijn 6-3, 6-3 zege tegen de Israëliër Dudi Sela (ATP-64) in de tweede ronde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Uit mijn eerste wedstrijd (tegen Sam Groth) kon ik moeilijk conclusies trekken. Er waren te weinig balwisselingen. Nu speelde ik erg solide tegen een tegenstander die wel stevig weerwerk bood. Hij nam de bal erg vroeg. Daardoor moest ik ook agressief spelen en snel druk zetten en dat heb ik van begin tot einde uitstekend gedaan. Deze match doet me echt goed, ik zit goed in het toernooi. De benen voelen goed aan, de opslag draait goed, alles loopt naar wens."

Ook over de omstandigheden klaagt Goffin niet. "Het is heel vochtig, maar niet zo warm. We zweten veel en het is niet evident om grip op je racket te hebben. Door de ballen zwellen de ballen ook erg op, maar eigenlijk liggen zo'n condities me wel."

In de achtste finales ontmoet Goffin de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP-21) of de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-54). "Een voorkeur heb ik niet. Ik ken heb allebei goed en het zal sowieso een lastige karwei worden. Bellucci heeft natuurlijk het thuisvoordeel, maar ik heb hem recent al enkele keren verslagen. Tegen Cuevas heb ik nog niet gespeeld. Hij kampeert al een tijdje in de top dertig, verslaat gerenommeerde tegenstanders en wint toernooien. Hij is erg getalenteerd en kan zo'n beetje alles."

.

bron: Belga