Mogelijk vakbondsacties bij politie na overleg met Jambon

Mogelijk vakbondsacties bij politie na overleg met Jambon

Na het overleg met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gaan de politievakbonden nadenken over mogelijke acties. De bonden vrezen dat de minister geen grote aankondiging voor hen in petto heeft om de veiligheid van de agenten te verhogen. De politietop had een overleg met OCAD en met de minister. Het resultaat daarvan wordt morgenvroeg om 10 uur voorgesteld aan de vakbonden. Aan het dreigingsniveau voor de politie, dat lager ligt dan dat voor de rest van de bevolking, wordt voorlopig niet geraakt. De vakbonden vrezen dat er ook voor de rest geen maatregelen van betekenis komen.

“Als het overleg met de minister op niets uitdraait, zal dat een teleurstelling zijn”, zegt Joeri Franck van NSPV. “Blijkbaar gaan ze gewoon nog eens de bestaande maatregelen herhalen”, zegt Patrick Roijens van VSOA. “Dit typeert de eenheidspolitie”, vindt hij. “Er wordt geen nationale beslissing genomen en elk korps doet zijn zin.”

“Over vakbondsacties is nog niet overlegd”, geeft Roijens aan. “Maar we krijgen wel al volop reacties van leden. Onze mensen zullen verwachten dat we reageren”, waarschuwt hij.

bron: Belga