Manchester City heeft Everton-verdediger John Stones beet

door
Belga
Leestijd 1 min.

John Stones ruilt Everton voor Manchester City. Dat hebben beide Premier League-clubs vandaag bevestigd. De 22-jarige Engelse international tekende een zesjarig contract in het Etihad Stadium, de verdediger krijgt het rugnummer 24. De ploeg van Rode Duivels Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Jasor Denayer tast naar verluidt erg diep in de geldbuidel voor zijn nieuwste aanwinst. Met zijn overgang zou meer dan 50 miljoen euro gemoeid zijn, Everton zelf heeft het over "een recordbedrag". Stones, die al langer op de radar van de Citizens stond, is al de zesde inkomende transfer in deze zomermercato. Eerder strikte City al Ilkay Gundogan, Nolito, Aleksandar Zinchenko, Aaron Mooy, Leroy Sane, Gabriel Jesus en Marlos Moreno. Eerder vandaag was uitgelekt dat Manchester City de international al had ingeschreven voor de barrages van de Champions League, waar Steaua Boekarest wacht.

De verdediger speelde sinds begin 2013 voor Everton, dat hem toen overnam van Barnsley. "City is een ambitieuze club met een uitstekende coach, ik kan dan ook niet wachten om aan mijn nieuwe uitdaging te beginnen", aldus Stones op de clubwebsite. "Ik besef dat het niet makkelijk wordt om mijn plaatsje in dit team vast te kunnen krijgen, maar ik ben vastberaden om de best mogelijke speler te worden."

De komst van Stones is ook slecht nieuws voor Jason Denayer, die na een uitleenbeurt aan Galatasaray op kansen gehoopt had bij het sterrenensemble van nieuwe coach Pep Guardiola. Vermoedelijk wordt de Brusselaar opnieuw uitgeleend.

bron: Belga