Jongen die overleed op waterglijbaan in Kansas stierf door nekblessure

De tienjarige jongen die omgekomen is op de hoogste waterglijbaan ter wereld in de Amerikaanse staat Kansas, is waarschijnlijk overleden door een blessure aan zijn nek. Dat heeft de politie van Kansas City maandagavond (plaatselijke tijd) gemeld. De reddingsdiensten troffen de jongen zondag dood aan in het waterbekken van de waterglijbaan. De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend en worden verder onderzocht. De ruim 51 meter hoge glijbaan, die de naam “Verrückt” draagt, is door het Guinness Recordboek erkend als de grootste waterglijbaan ter wereld. Bezoekers worden daarbij per drie vastgemaakt in een bootje dat steil naar beneden wordt gelanceerd en daarbij een snelheid tot 100 kilometer per uur haalt. De glijbaan is met een net overspannen.
Twee volwassen vrouwen die met de jongen in het bootje zaten, liepen bij het dodelijke incident lichte verwondingen op in hun gezicht en werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie nog. De ouders van de jongen, Republikeins parlementslid uit Missouri Scott Schwab en zijn echtgenote, hadden hun zoon niet vergezeld op de waterglijbaan.
Volgens getuigen was er de dag van het ongeval een probleem met een van de harnassen van het bootje op de attractie, aldus CNN, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd.

bron: Belga