Ier opgepakt voor illegaal doorverkopen van tickets voor Olympische Spelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Braziliaanse politie heeft een man uit Ierland opgepakt die zich gespecialiseerd heeft in het illegaal doorverkopen van tickets voor de Olympische Spelen. Daarnaast werden tien Brazilianen gearresteerd die tickets gekocht hadden met gekopieerde bankkaarten, om ze vervolgens goedkoper door te verkopen en het geld in eigen zak te steken. Kevin James Mallon, die werd opgepakt op de openingsdag van de Spelen op 5 augustus, is "een van de directeurs van het Britse bedrijf THG. De voorzitter van THG James Sinton werd in 2014 opgepakt voor een gelijkaardige zaak tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 2014, aldus de politie.

De agenten namen 781 tickets in beslag "die waren doorverkocht aan een heel hoge prijs". Voor de openingsceremonie hadden sportliefhebbers tot 7.200 euro betaald, terwijl de hoogste officiële prijs 1.200 euro bedroeg, aldus de politie. Mallon werd op heterdaad betrapt in een hotel in Barra da Tijuca, het hart van de olympische site, toen hij tickets aan het verkopen was.

THG verkocht tickets "voor de zeer populaire evenementen, zoals de finale van het voetbal en de openings- en slotceremonie van de Spelen. De tickets zijn enorm veel waard. Met deze tickets heeft het bedrijf 10 miljoen real (2,8 miljoen euro) verzameld", klinkt het nog. Volgens de website G1 kocht het bedrijf tickets van een ander bedrijf dat wel bevoegd was voor de ticketverkoop.

bron: Belga