Davis Cup: België ontmoet Brazilië in Sleuyter Arena in Oostende

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Davis Cup-ontmoeting tussen België en Brazilië in de barrages van de Wereldgroep tennis wordt van 16 tot en met 18 september in de Sleuyter Arena in Oostende gespeeld. Dat heeft Tennis Vlaanderen vandaag bevestigd in een persbericht. België, in 2015 nog verliezend finalist in de Davis Cup, werd bij de loting van 19 juli aan de Brazilianen gekoppeld en kreeg het thuisvoordeel. De winnaars van de barrages treden in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezers gaan in hun continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

"De keuze is gevallen op Oostende omwille van de mooie ligging aan de populaire Belgische kust en het enthousiasme van het stadsbestuur", meldt Tennis Vlaanderen. "De Sleuyter Arena is bovendien een van de mooiste sportaccommodaties in Vlaanderen die alle voorzieningen heeft om een topevent te organiseren. Het thuisvoordeel zullen we volop uitspelen om sportief succes te behalen. Wij hopen dat de supporters op post zijn en zorgen voor een Belgisch feest in een Braziliaanse sfeer".

Ook kapitein Johan Van Herck doet al een oproep aan de Belgische tennisfans. "Een unieke tennissfeer en dolenthousiaste supporters hebben de ploeg vorig jaar tot in de finale van de Davis Cup gebracht. Een onvergetelijk sportmoment voor ons land en voor wie er toen bij kon zijn. Nu rekenen we op de steun van diezelfde fans om ons in de Wereldgroep te houden."

bron: Belga