Cavanda tekent voor drie jaar bij Turkse topper Galatasaray

door
Belga
Leestijd 1 min.

Luis Pedro Cavanda heeft zijn transfer naar Galatasaray beet. Hij verlaat zijn Turkse club Trabzonspor en tekent voor drie jaar bij de topclub uit Istanboel. Dat meldt Galatasaray via Twitter. De rechtsback en tweevoudige Rode Duivel is trots op zijn overgang naar een gerenommeerde club, zo meldt de Turkse voetbalploeg. "Jason Denayer speelde een rol bij deze transfer. Ik sprak met hem en hij overtuigde me om naar Galatasaray te trekken", voegt Cavanda eraan toe. Manchester City leende Denayer vorig seizoen uit aan Galatasaray.

Gisteren meldde Galatasaray reeds dat er onderhandeld werd met Trabzonspor over Cavanda. Naar verluidt zou er een bedrag van 1,8 miljoen euro met de overgang gemoeid zijn.

Luis Pedro Cavanda speelde in de jeugdcategorieën bij Standard en later Lazio Rome in Italië. Hij speelde daar ook in de hoofdmacht en vergaarde ook speelminuten na uitleenbeurten bij Torino en Bari. In 2015 verkaste de Angolese Belg naar de Turkse eersteklasser Trabzonspor.

Cavanda debuteerde eind vorig jaar bij de Rode Duivels tegen Andorra. Hij mocht ook starten in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Italië, maar kon toen niet overtuigen.

bron: Belga