Kanye West scoort meer hits dan Michael Jackson

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 24: Rapper Kanye West performs onstage during the VIP sneak peek of the go90 Social Entertainment Platform at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on September 24, 2015 in Los Angeles, California. Jonathan Leibson/Getty Images for go90/AFP

De Amerikaanse zanger Kanye West heeft de King op Pop van zijn troon gestoten. Met zijn veertigste nummer in de Amerikaanse Top 40 haalt hij zijn grote voorbeeld Michael Jackson in.

Met het nummer ‘That Part’ komt Kanye West voor de veertigste keer in de Amerikaanse hitparade terecht, en neemt daarmee de plaats in van Michael Jackson op Billboards lijst met best scorende mannelijke artiesten. In zijn teksten verwijst Kanye wel vaker naar de King op Pop, die hem mee gevormd heeft als zanger. “Ik zou Kanye niet zijn als Michael Jackson er niet was geweest”, aldus de rapper in een interview met de BBC.

Jackson deelde de tiende plaats in de lijst met Frankie Valli, die beiden maar liefst 39 keer de Amerikaanse Top 40 veroverden. Elvis Presley, de King tout court, staat met zijn 80 hits nog steeds te prijken op de eerste plaats. Lil Wayne en Elton John vullen de top 3 aan met respectievelijk 69 en 57 hits.