Weinig bekende Republikein daagt Trump en Clinton uit in strijd om Witte Huis

door
Belga
Leestijd 1 min.

Evan McMullin, een relatief onbekende ex-CIA-agent die tot voor kort lid was van de Republikeinse Partij, zal in november als onafhankelijke kandidaat opkomen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt McMullin op zijn gloednieuwe site. Hij wil een alternatief bieden voor meer conservatieve Republikeinen, die niets zien in de officiële kandidaat Donald Trump.

De 40-jarige McMullin, die grotendeels onbekend is bij het publiek en maar weinig politieke ervaring heeft, toont zich strijdvaardig op zijn site. "Het is nooit te laat om een verschil te maken", zegt hij. "In een jaar waarin de Amerikanen het vertrouwen verliezen in de grote partijen, moet een nieuwe generatie opstaan. Amerika verdient beter dan wat Trump en Clinton te bieden hebben".

Volgens de Amerikaanse zender ABC wordt zijn campagne ondersteund door de baptistische organisatie "Better for America", die op haar beurt grotendeels gefinancierd wordt door Republikeinen die Trump niet echt kunnen smaken.

Zonder het miljoenenbudget van Trump of Clinton lijkt zijn campagne echter weinig kans te maken. Daarnaast komt de kandidatuur ook erg laat. In augustus en september moet elke kandidaat immers geregistreerd zijn in alle 50 staten, wat vaak een hele poos kan duren.

Bron: Belga