Weerbericht – Nog tot en met vrijdag koel en regenachtig

De week begint vanuit het westen tijdelijk bewolkt, met mogelijk wat gedruppel. Later op de dag komen er opnieuw opklaringen en is er nog kans op een lokale bui. Het wordt iets frisser: maxima van 17 graden op de Ardense hoogten, 19 graden aan zee en 21 of 22 graden in het centrum van het land. Er staat een meestal matige, aan zee zoms vrij krachtige wind, eerst uit zuidwest, daarna meestal uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht is gedeeltelijk bewolkt, met vooral voor middernacht nog kans op enkele buitjes. De minima variëren van 10 tot 16 graden. Dinsdag wisselen wolken en soms brede opklaringen elkaar af. Hier en daar kan een buitje vallen, maar vaak is het droog. De maxima, koel voor de tijd van het jaar, schommelen tussen de 15 graden op de Hoge Venen en 19 of 20 graden in het centrum.
Woensdag en donderdag meer wolken met soms regen of buien. Het is fris met maxima rond de 18 graden in het centrum en 14 à 15 graden in de Ardennen.
Vrijdag mogelijk nog wat lichte neerslag bij maxima rond de 21 graden. In het weekend wordt het opnieuw rustig, droog en vaak zonnig weer. De maxima schommelen dan in de meeste streken rond de 23 graden.

bron: Belga