Veel files op terugweg tijdens verlengd weekend Hemelvaart

Veel files op terugweg tijdens verlengd weekend Hemelvaart

Mobiliteitsorganisaties VAB en Touring voorspellen een vrij druk weekend op de weg in eigen land, met veel toeristen die terugkeren uit vakantie. Bij mooi weer komt het dagjesverkeer op gang, en kan er sprake zijn van moeilijk verkeer met files. Op Europees vlak verplaatsen de zwaarste opstoppingen zich richting Oostenrijk en Zwitserland. Indien het kwakkelweer blijft aanhouden, zal het fileleed in België eerder beperkt blijven. Het verlengd weekend zal echter een heleboel weekendtoeristen mobiliseren, waardoor het verkeer in de richting van de kust moeilijk kan verlopen.

Veel toeristen keren ook terug uit vakantie. Zeker op zaterdag wordt het daardoor druk op de Europese wegen. In Duitsland wordt een eerder kalm vakantieweekend verwacht, met zaterdag als drukste dag. De belangrijkste opstoppingen doen zich voor op de Ring rond München, de A9/A99 Nürnberg-München en de A8 München-Salzburg in het zuiden van het land. Ook op de A7 Ulm-Füssen loopt het vast.

Drukker wordt het in Oostenrijk en Zwitserland. Te vermijden daar zijn de Karawankentunnel richting Slovenië, de Fernpass Strasse (B179), de Lermoosertunnel en de Gotthardtunnel. Bij die laatste lopen de vertragingen op tot meer dan 2 uur.

Ook in Frankrijk blijft het druk, met files op de A7 Lyon-Orange, de A10 Parijs-Bordeaux, de A9 Orange-Spaanse grens, de A8 Orange-Côte d’Azur-Italiaanse grens en nabij de Mont-Blanctunnel.

Wie vertrekt naar het buitenland, doet dat best zaterdagnamiddag of zondag. Terugkerende reizigers kiezen best voor vrijdag, zaterdag na 16.00 uur of op zondag of maandag.

bron: Belga