Politievakbonden wenden zich tot lokale overheden

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de nasleep van de aanval op het politiecommissariaat in Charleroi heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront van de politie aan de overheden van de lokale politiezones gevraagd om een risicoanalyse uit te voeren en de nodige maatregelen te nemen. De politievakbonden lieten de voorbije dagen al hun onvrede blijken over de beslissing van het OCAD om het dreigingsniveau voor de politie ook na het incident in Charleroi nog steeds niet op gelijke hoogte te plaatsen met de rest van het land. Er zijn extra maatregelen genomen, maar officieel blijft het dreigingsniveau voor de politiecommissariaten op 2, terwijl voor de rest van de bevolking niveau 3 geldt.

Daarom richten de vakbonden zich nu ook rechtstreeks tot de lokale politiezones. Ze vragen de lokale overheden om zelf een risicoanalyse uit te voeren en de nodige maatregelen te nemen om de politieagenten en -commissariaten te beveiligen.

"Naar aanleiding van de gebeurtenissen die afgelopen zaterdag in Charleroi hebben plaatsgevonden vraagt het gemeenschappelijk vakbondsfront om te worden ingelicht over de actualisering van de risicoanalyse met betrekking tot uw personeel en infrastructuur. We vragen ook verduidelijking aangaande de munitie in gebruik binnen uw dienst", zo staat het in een brief aan de lokale zones.

bron: Belga