OS 2016 – Koksijde viert brons Van Tichelt

OS 2016 - Koksijde viert brons Van Tichelt

Bij Judo Koksijde is maandagavond een feestje ingezet nadat hun lid Dirk Van Tichelt een bronzen medaille behaalde op de Olympische Spelen in Brazilië. Dat meldt de club meteen na de strijd. Ook de gemeente Koksijde is blij met de bronzen plak van de Limburger. “Wordt feestje”, liet voorzitter Eddy Pauwels meteen na de kamp weten. Hij zat kort voor de kamp in spanning te wachten. “Het wordt heel moeilijk de Japanner Shohei Ono”, voorspelde hij voor de halve finale. “Maar daarna is het mogelijk.” En zo geschiedde het. Van Tichelt nam de Hongaar Miklos Ungvari in de klem en won zo de kleine finale.
Van Tichelt is jaren geleden eerder toevallig terechtgekomen bij Judo Koksijde maar blijft lid van West-Vlaamse club. “Dirk wordt in januari vader. Dat moet hem vleugels hebben gegeven”, aldus Pauwels.
Ook de gemeente is blij met de medaille met “een Koksijds laagje”. “Wij zullen Dirk Van Tichelt passend huldigen met een feestelijke ontvangst in aanwezigheid van de fiere Koksijdse judoclub, hier in het gemeentehuis”, aldus burgemeester Marc Vanden Bussche.

bron: Belga