OS 2016 - Isinbayeva vangt bot bij Zwitserse hooggerechtshof in beroep tegen uitsluiting

door
Belga
Leestijd 1 min.

De hoogste rechtbank van Zwitserland heeft de beroepen verworpen van de Russische atleten Yelena Isinbayeva en Sergej Shubenkov tegen de beslissing van het TAS. Dat Internationaal Sporttribunaal had eerder het beroep verworpen van het Russische Olympische Comité en 68 atleten tegen de uitsluiting voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro na het veelbesproken dopingrapport. Shubenkov, wereldkampioen op de 110 meter horden, verklaarde aan het Russische persbureau TASS dat er een beroep ingediend was om de beslissing van het TAS op te schorten, totdat het sporttribunaal zijn analyse presenteert. Maar dit was "een stap in mineur", aldus de atleet. Nieuwe stappen zijn nog mogelijk, maar pas na de publicatie van de analyse, "waarschijnlijk eind augustus, na de spelen", verklaarde de atleet.

Ook tweevoudig olympisch kampioene polsstokspringen Yelena Isinbayeva had beroep aangetekend tegen de beslissing van het in Zwitserland gevestigde TAS.

Na het McLaren-rapport over Russische dopingpraktijken schorste de internationale atletiekfederatie IAAF de Russische federatie ARAF. Op uitzondering van de in Florida gevestigde verspringster Darya Klishina zijn alle Russische atleten hierdoor uitgesloten van de Spelen. Na de beslissing van het TAS van 21 juli hebben de atleten dertig dagen tijd om beroep aan te kenen bij het hooggerechtshof.

bron: Belga