OS 2016 – Glenn Surgeloose baalt na laatste individuele 200m vrij

OS 2016 - Glenn Surgeloose baalt na laatste individuele 200m vrij

Glenn Surgeloose is er zondagavond op de Spelen in Rio niet in geslaagd te stunten in de halve finales van de 200 meter vrije slag. Hij werd in de eerste halve finale achtste en laatste in 1:47.36, goed voor de veertiende tijd op zestien deelnemers. Surgeloose zei te weten waar hij tekortschiet tegenover de absolute toppers in de discipline. “Ik kan niet makkelijk genoeg snelheid creëren zonder er echt veel energie in te steken. Ik heb veel power maar voor een 200 is de tank gewoon te rap leeg”, vertelde hij na zijn race.
Surgeloose, die werd opgevist voor de halve finales, kon wel leven met zijn chrono. “Op zich is 1:47.36 niet slecht. Stiekem had ik wel gehoopt mijn Belgisch record te verbeteren. Ik ben naar hier gekomen om sneller te zwemmen dan 1:46.91. Ik zit er twee keer net boven (Surgeloose zwom 1:47.19 in de reeksen, red). Da’s niet zo leuk.”
“Ik haal wel de halve finale maar daarin wil je niet laatste worden. Het is spijtig dat ik op deze manier mijn laatste individuele 200 vrij moet zwemmen”, aldus Surgeloose, die al eerder aankondigde na de Spelen afscheid te zullen nemen van zijn zwemcarrière.
Later op de avond treedt Surgeloose ook nog met de Belgische ploeg aan in de finale van de 4×100 vrij. “Nu moet ik zo rap mogelijk de knop omdraaien”, besloot hij.

bron: Belga