Koele en wisselvallige week, pas zaterdag herpakt de zomer zich

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag is het in het zuidoosten van het land nog tijdelijk zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. Elders wisselende bewolking met opklaringen met hier en daar een buitje. Het wordt wat frisser met maxima rond 17 graden in de Hoge Venen, 20 graden aan zee en tot 21 of 22 graden in het binnenland. Dat meldt het KMI. Morgen wordt het een wisselvallige en koele dag met buien. Tussendoor zijn er ook opklaringen. Maxima van 15 of 16 graden in de Ardennen, 18 graden aan zee en 19 tot plaatselijk 20 graden in het centrum van het land.

Met de aanvoer van koude en zeer onstabiele polaire zeelucht wordt het woensdag zeer wisselvallig met korte opklaringen maar regelmatig ook veel bewolking met buien en kans op een donderslag. De temperaturen zijn zeer ondermaats met maxima van 13 tot 15 graden in de Ardennen en van 16 tot 18 graden elders.

Donderdag schuift zachtere maar zeer vochtige lucht over het land. Het wordt overwegend zwaarbewolkt en af en toe kan er lichte regen of motregen vallen. Maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot 20 of 21 graden in het westen.

Vrijdag is het zwaarbewolkt en daarna gedeeltelijk bewolkt met mogelijk nog wat neerslag in het oosten. Het wordt al warmer, met maxima van 19 of 20 graden in de Ardennen en 23 of 24 graden elders in het land.

Het weekend wordt warm, rustig en meestal droog met zonnige periodes en temperaturen van 19 tot 23 graden in de Ardennen en 24 tot 26 graden elders in het land. Ook de eerste dagen van volgende week blijft het zomeren met temperaturen van 25 tot 30 graden.

bron: Belga