Jihadisten en rebellen kondigen strijd aan om Aleppo opnieuw te veroveren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een coalitie van Syrische jihadisten en rebellen heeft zondag aangekondigd de strijd aan te gaan om de stad Aleppo opnieuw volledig in te nemen. De aankondiging komt er een dag nadat de rebellen gemeld hadden dat ze het beleg van Aleppo doorbroken hadden. "We kondigen een nieuwe fase aan in de bevrijding van heel Aleppo en dat we het aantal strijders gaan verdubbelen, zodat ze kunnen deelnemen aan de strijd", aldus de coalitie Jaish al-Fatah (Leger van de Verovering) in een persbericht. "We zullen onze strijd niet stoppen vooraleer we de vlag van de verovering kunnen hijsen op de citadel van Aleppo."

De rebellen kondigden zaterdag al aan dat ze door de linies van de regeringstroepen waren geraakt en strijders in de door het regeringsleger al drie weken belegerde maar door de rebellen gecontroleerde stad vervoegd hadden.

Zondag voerden vliegtuigen van het leger van president Bashar al-Assad en zijn Russische bondgenoot heel de dag luchtaanvallen uit tegen de wijken die door de rebellen worden gecontroleerd.

Bron: Belga