FC Porto plukt Laurent Depoitre weg bij AA Gent

door
Belga
Leestijd 2 min.

Laurent Depoitre heeft zijn droomtransfer beet. De 27-jarige spits van AA Gent heeft voor vier seizoenen getekend, zo meldt de Portugese topclub via Twitter. "Bem-vindo/ Welcome/ Bienvenido Laurent Depoitre", klonk het op Twitter. De spits poseerde voor de foto reeds in zijn nieuwe tenue in het Drakenstadion. Met rugnummer negen moet hij de netten doen trillen voor de 27-voudige landskampioen.

Hoeveel de Draken ophoesten voor de spits werd niet meegedeeld. Maar er staat wel een opstapclausule van 40 miljoen euro in zijn contract voor clubs die hem willen binnenhalen. Over het vertrek van de spits was reeds heel wat inkt gevloeid. Depoitre had nog een contract voor een seizoen in de Ghelamco Arena.

Op de site van FC Porto roemt Depoitre zijn nieuwe werkgever als een "mythische club met een grote geschiedenis en fantastische fans". Depoitre heeft het nog over een "grote uitdaging". "Het zal fantastisch zijn om voor onze fans goals te maken in dit magnifieke stadion."

AA Gent wenst de goaltjesdief via Twitter alvast succes. "Proficiat met je transfer naar Porto", klinkt onder meer de boodschap. Depoitre scoorde in twee seizoenen 31 doelpunten in 90 wedstrijden voor de Buffalo's. Hij was een van de architecten van de landstitel in 2015. De Gentenaars doen alleszins gouden zaken met de transfer. De spits was in 2014 transfervrij overgekomen van Oostende.

Depoitre telt drie selecties voor de Rode Duivels en kwam daarbij één keer in actie. In de gewonnen EK-kwalificatiematch tegen Andorra scoorde hij vorig jaar.

bron: Belga