FC Barcelona stalt Thomas Vermaelen één seizoen bij AS Roma

FC Barcelona stalt Thomas Vermaelen één seizoen bij AS Roma

De uitleenbeurt van Rode Duivel Thomas Vermaelen aan AS Roma is officieel rond. De verdediger wordt voor één seizoen uitgeleend, zo meldt zijn ploeg FC Barcelona via de website. Na afloop van het seizoen kunnen de Romeinen een aankoopoptie lichten, aldus de Spaanse grootmacht. Verder heeft AS Roma zich er contractueel toe verbonden dat de “participatie” van Vermaelen tijdens zijn uitleenbeurt “actief zal blijven”. De transfer hing al enkele dagen in de lucht. Eerder kreeg hij van de Catalanen toestemming om zondag naar de Italiaanse hoofdstad af te reizen om er medische testen af te leggen bij de Romeinse topclub.

De dertigjarige Vermaelen speelt sinds de zomer van 2014 voor FC Barcelona, maar kwam bij de Catalanen – mede door blessureleed – te weinig aan spelen toe. Hij speelde 21 matchen en scoorde daarin éénmaal. In zijn eerste seizoen na zijn overstap van Arsenal maakte hij na een lange blessure pas in de laatste match van het seizoen zijn debuut.

Maar op het EK in Frankrijk groeide hij na de afwezigheid van onder meer aanvoerder Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts plots uit tot sterkhouder achterin en zo speelde hij zich in de kijker van Roma, dat ook een tip zou gekregen hebben van collega-Rode Duivel Radja Nainggolan, regulator op het middenveld bij de Romeinen.

De voormalige aanvoerder van Arsenal ligt in Nou Camp nog tot medio 2019 onder contract, maar Barça had eerder reeds laten te willen meewerken aan een transfer.

bron: Belga