Australiër en Amerikaan ontvoerd in Kaboel

Een Australische academicus en een Amerikaanse professor zijn in de Afghaanse hoofdstad Kaboel ontvoerd door onbekende gewapende mannen. Dat melden de media en het nieuws wordt bevestigd door de autoriteiten.
Het incident vond zondagavond plaats in de wijk Darulaman. De twee academici werken volgens mediaberichten aan de American University of Afghanistan, en zouden ontvoerd zijn door gewapende mannen die verkleed waren als leden van de nationale veiligheidsdiensten. Politiechef Abdul Rahman Rahimi heeft de ontvoeringen bevestigd aan de lokale media.
Het Australische departement van Buitenlandse Zaken liet weten dat het momenteel bevestiging zoekt voor het nieuws over de ontvoering. Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten verklaarde dan weer dat het “op de hoogte is van berichten over de ontvoering van een burger in Kaboel”, en “vanwege privacyredenen geen verdere informatie kan geven”.
Het nieuws van de ontvoering komt er enkele dagen nadat de taliban een groep buitenlandse toeristen aanviel in de westelijke provincie Herat. Vorige maand werd nog een Indiase hulpverlener bevrijd nadat hij enkele weken gevangen werd gehouden.

bron: Belga