Jongen verongelukt op grootste waterglijbaan ter wereld

In een waterpark in Kansas City is gisteren de 10-jarige jongen Caleb Thomas Schwab om het leven gekomen. Het ongeluk vond plaats toen de Amerikaanse tiener zich van de grootste waterglijbaan ter wereld liet glijden. 

De Verrückt-baan staat bekend als de grootste ter wereld. Normaal gezien mag de glijbaan enkel gebruikt worden door mensen die minstens 14 jaar oud en 137 centimeter groot zijn. Hoe de jongen toch van de attractie kon gaan en wat precies de oorzaak is van het incident, wordt nog onderzocht. Tot het onderzoek is afgerond, blijft de baan gesloten.

“Als we meer details hebben, zullen we die later bekend maken, maar onze eerste focus is nu bij de familie”, reageert communicatiedirecteur Winter Prosapio. “We zijn ontzettend bedroefd om de dood van deze jongen. Veiligheid is onze eerste prioriteit. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke tijd.”

De Verrückt – Duits voor waanzinnig – is 51 meter, of zo’n 17 verdiepingen, hoog. Bezoekers gaan in groepjes van drie in een soort raft naar beneden en kunnen een snelheid halen van 80 kilometer per uur.

Foto Pixabay