Dit zijn de vijf meest gevolgde tieners op Instagram

De ene is een celebrity, de andere een model of simpelweg een social-mediaster. Allemaal weten de tieners de perfecte filter toe te voegen aan hun selfie, en daar gemakshalve duizenden likes mee te sprokkelen bij hun miljoenen volgers.

Kylie Jenner

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

Leeftijd: 18

Aantal volgers: 70 miljoen

Kylie Jenner mag dan wel de jongste zijn van de Kardashian/Jenner-clan, ze is evenzeer een Instagram-koningin als haar grote zussen. De immense populariteit van haar lip kit zit daar ongetwijfeld voor veel tussen.

Zendaya

A photo posted by Zendaya (@zendaya) on

Leeftijd: 19

Aantal volgers: 30.1 miljoen

Zendaya Coleman is een Amerikaans actrice, zangeres en danseres. De Disney Channel-ster raakte bekend als Raquel “Rocky” Oprah Blue in de sitcom ‘Shake It Up’ en als Kacie “K.C.” Cooper in ‘K.C. Undercover’.

Shawn Mendes

Go to @notionmagazine’s insta for details on How to win tix and a M&G plus a signed copy of my cover ! ❤️

A photo posted by Shawn Mendes (@shawnmendes) on

Leeftijd: 17

Aantal volgers: 12.3 miljoen

Shawn Mendes is een Canadees singer-songwriter die zijn carrière startte via YouTube. In ons land verwierf hij bekendheid zijn single ‘Stitches’.

Chloë Grace Moretz

Glamour uk @glamouruk

A photo posted by Chloe Grace Moretz (@chloegmoretz) on

Leeftijd: 19

Aantal volgers: 9.8 miljoen

Chloë Grace Moretz is een Amerikaanse actrice met al heel wat prijzen op haar palmares. In 2012 won ze de People’s Choice Award voor ‘Favorite Movie Star Under 25’. Daarnaast ging ze aan de haal met een Empire Award voor beste nieuwkomer (voor ‘Kick-Ass’ en ‘Let Me In’), een Saturn Award voor ‘Let Me In’ en een Young Artist Award zowel in 2011 (voor ‘Diary of a Wimpy Kid’) als in 2012 (voor ‘Hugo’).

Nash Grier

??

A photo posted by @nashgrier on

Leeftijd: 18

Aantal volgers: 9.5 miljoen

Nash Grier is een Amerikaanse internetpersoonlijkheid die in 2013 bekend werd met zijn Vine video’s. Volgens zijn persoonlijke website heeft hij getekend bij Next Model Management Paris.