Wielrennen – Jérôme Coppel hangt fiets aan de haak

Wielrennen - Jérôme Coppel hangt fiets aan de haak

Jérôme Coppel (IAM) stopt als profwielrenner. “Mijn lichaam en mijn hoofd volgen niet meer”, aldus de Fransman tegenover de krant Le Dauphiné. Coppel is nog maar 30. Hij staat vooral bekend als tijdrijder: in 2015 behaalde hij brons op het WK tijdrijden. Coppel zit al een tijdje met zijn afscheid in het hoofd. Eerst was het de bedoeling dat 2015 zijn laatste seizoen zou zijn, maar na een polsbreuk en een nieuw contract van zijn ploeg IAM besloot hij er nog een jaartje bij te doen. Hij sleutelde een beetje aan zijn voorbereiding, maar ondanks een sterk begin van het seizoen, met onder meer een eindzege in de Ster van Bessèges, “was de motivatie er niet meer”, aldus Coppel.
De Ronde van de Ain, van komende woensdag tot zaterdag, wordt zijn laatste koers.
De ploeg IAM verdwijnt eind dit seizoen uit het peloton. “Ik kon tekenen bij een andere ploeg. Ik had contacten met buitenlandse ploegen, maar ik wil niet fietsen om te fietsen”, zegt Coppel.
De renner reed achtereenvolgens voor FDJ, Saur-Sojasun, Cofidis en IAM. In 2011 werd hij 13e in de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar werd hij Frans kampioen tijdrijden bij de de elite. Coppel won ook nog twee keer een bronzen medaille op het WK tijdrijden bij de beloften.

.

bron: Belga