Storm Earl doodt zes mensen in Mexico

De doortocht van de tropische storm Earl in Mexico donderdag, heeft zaterdag zes mensenlevens geëist door twee grondverschuivingen in de deelstaat Veracruz. De grondverschuivingen, veroorzaakt door de hevige regenval van de voorbije dagen, deden zich zaterdagochtend voor in de buurt van de gemeente Coscomatepec en het dorp Tequila.
In Coscomatepec werd het huis van een gezin bedolven, waarbij de 35-jarige vader, de 24-jarige moeder en hun baby van anderhalf jaar omkwamen. Hun dochtertje van acht kon gered worden en ligt momenteel in het ziekenhuis.
Ook in Tequila kwam een jong koppel van 24 en 25 jaar en hun driejarig zoontje om het leven. Twee andere personen raakten gewond toen hun huis instortte. In Xalapa, de hoofstad van Veracruz, moesten een veertigtal families geëvacueerd worden.
De storm Earl werd woensdag nog als een orkaan van categorie één beschouwd, maar is minder krachtig sinds hij de kusten van Belize heeft bereikt.
Hij kwam donderdagavond via de zuidelijke staat Tabasco Mexico binnen, toen het Amerikaanse orkaancentrum NHC hem al bestempelde als een tropische storm.

Bron: Belga