Slachtoffers van aanslag Charleroi in kunstmatige coma

Slachtoffers van aanslag Charleroi in kunstmatige coma

De twee politieagentes die gisteren in Charleroi werden aangevallen met een machete, liggen momenteel in een kunstmatige coma. De zwaarst gewonde agente heeft twee keer op de dader geschoten, zo is vernomen van een bron bij het onderzoek. Haar collega, ook geraakt aan het gezicht, wordt vandaag nog opnieuw geopereerd. Volgens de bron kon agente Hakima tot twee maal toe op de dader schieten. Ze liep ernstige verwondingen op aan haar gezicht en moet zware chirurgische ingrepen ondergaan. De tweede agente, Corinne, liep verwondingen op aan de kaak en de nek. Een derde agente schoot de man uiteindelijk neer. De dader overleed later op de dag in het ziekenhuis.

De twee gewonde agentes werden naar het ziekenhuis Notre-Dame in Charleroi gebracht, waar ze onmiddellijk werden geopereerd. Corinne wordt in de komende uren opnieuw geopereerd. Het lijkt erop dat haar zenuwen geraakt werden tijdens de aanval. Haar kaak zit naar verluidt nog geblokkeerd.

Vandaag om 16.30 uur zullen premier Charles Michel en de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette, de slachtoffers bezoeken. Om 17 uur is er een persbriefing in het politiekantoor.

bron: Belga