Paul Pogba op weg naar Manchester United

Paul Pogba op weg naar Manchester United

De Franse international Paul Pogba staat dicht bij een terugkeer naar Manchester United, de club waar hij voor zijn periode bij Juventus actief was. Volgens de Britse pers legt Pogba immers vandaag medische testen af bij United, waarna de transfer afgerond kan worden. De 23-jarige middenvelder zou daarvoor van Juventus de toestemming gekregen hebben. De Italianen vertoeven vandaag in Londen, waar ze in het olympisch stadion een oefenwedstrijd spelen tegen West Ham United. Pogba staat alvast niet op het wedstrijdblad bij Juve.

Het transferbedrag dat de Mancunians voor Pogba moeten ophoesten zou 110 miljoen euro bedragen. Dat zou van de Fransman meteen de duurste speler aller tijden maken. Het huidige transferrecord staat op naam van de Welshman Gareth Bale, die drie jaar geleden voor 100 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid verhuisde.

De transfer van Pogba zet waarschijnlijk een hele carrousel aan transfers in het internationale voetbal in gang. Zo zou Juve volgens Italiaanse media wachten op de verkoop van de Franse international om Rode Duivel Axel Witsel aan te trekken. De middenvelder ligt nog onder contract bij Zenit, maar stuurt al langer aan op een vertrek uit Sint-Petersburg. Bovendien zou Witsel Juventus verkiezen boven een verblijf in de Premier League. Daar zijn onder meer Everton en Liverpool geïnteresseerd in de diensten van de Rode Duivel.

bron: Belga