OS 2016 – “Het was echt heel slecht”

Met tranen in de ogen verscheen Fanny Lecluyse in de mixed zone van het Olympics Aquatics Stadium na haar reeks van de 100 meter schoolslag. Met een tijd van 1:08.80 bleef ze anderhalve seconde boven haar Belgische record uit 2015 (1:07.29) en werd ze kansloos uitgeschakeld. Lecluyse werd zesde in haar reeks en 27e in totaal. Om naar de halve finales te mogen, moest ze bij de top zestien eindigen.
“Het was echt heel slecht. Ik heb geen idee hoe dit is kunnen gebeuren”, reageerde een geëmotioneerde Lecluyse. “Het gevoel in het water was niet eens zo slecht. Ik had de indruk dat ik goed was gestart maar aan mijn tijd te zien was het echt wel slecht. Ik heb er totaal geen verklaring voor want mijn voorbereiding was echt wel goed gegaan.”
Lecluyse zwemt in Rio ook de 200 meter schoolslag. Zondag twijfelde de 24-jarige West-Vlaamse echter of ze zich daarvoor zou kunnen opladen. “We zullen nog zien, want nu ben ik echt helemaal gedemotiveerd”, stelde Lecluyse, waarna ze met het hoofd tussen de schouders wegstapte.

bron: Belga