OS 2016 – “Een emotionele rollercoaster”

Glenn Surgeloose beleefde een bewogen namiddag in het Olympics Aquatics Stadium. Op de 200 meter vrij strandde hij in de reeksen op de ondankbare zeventiende plaats. Door een forfait kreeg de 26-jarige Gentenaar later toch te horen dat hij naar de halve finales mag. Vervolgens plaatste Surgeloose zich met de aflossingsploeg voor de finale van de 4×100 vrij. “Het is een redelijk emotionele rollercoaster geweest”, vertelde Surgeloose na de reeksen van de aflossing. “Met vier honderdsten achterstand zeventiende worden, dat was een zure appel. Daarna werd ik opgevist als zestiende finalist, maar dat geeft wel niet hetzelfde gevoel als zestiende worden. Maar vanavond volgt een halve finale 200 en een finale 4×100 dus ik ga niet klagen.”
Surgeloose duikt kort na 22 uur (Braziliaanse tijd) het bad in voor zijn halve finale op de 200 vrij. De finale met de aflossingsploeg staat kort voor middernacht geprogrammeerd.
“Ik ga eerst volledig focussen op de 200. Ik ga alles geven en proberen de beste tijd te zwemmen die ik kan. Daarna krijg ik tijd genoeg om los te zwemmen en te recupereren. Het wordt zeker speciaal want het zijn mijn eerste halve finale en finale op de Spelen.”

bron: Belga