OS 2016 - David Goffin bereikt tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 13) heeft zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van het olympisch tennistoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro. De Belgische nummer één was in zijn openingsronde in twee sets met 6-4 en 6-2 te sterk voor de Australiër Sam Groth (ATP 70). De 25-jarige Luikenaar, het achtste reekshoofd, ging in de eerste set tweemaal door de opslag van de 28-jarige Groth, die één keer een tegenbreak lukte. Onder het toeziend oog van koning Filip moest Groth in het begin van de tweede set meteen zijn opslagspel inleveren. Goffin stoomde vervolgens door naar 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 20 minuten.

In de tweede ronde wacht Goffin een duel met Dudi Sela (ATP 65). De Israëliër klopte in de eerste ronde de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 76) met tweemaal 6-4.

Op de Spelen van 2012 in Londen strandde Goffin in de eerste ronde tegen de Argentijn Juan Monaco.

Later op de dag treden Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer aan in het dubbeltoernooi. In de eerste ronde treffen ze de Kazachse tandem Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva. Flipkens (WTA 62) zorgde zaterdag voor een stuntzege tegen de als vijfde geplaatste Amerikaanse Venus Williams (WTA 6). In de tweede ronde ontmoet ze de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 28). Wickmayer (WTA 36) strandde in de openingsronde. Ze ging met 7-6 (8/6) en 6-1 onderuit tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd.

bron: Belga