Festival Dranouter behaagt 45.000 muziekliefhebbers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Festival Dranouter kijkt zondagavond, enkele uren voor het einde, al tevreden terug op de 42ste editie van het driedaagse festival. Dranouter mocht het afgelopen weekend 45.000 muziekliefhebbers verwelkomen en was zaterdag zelfs uitverkocht. De organisatie is tevreden. "We stellen graag vast dat de nieuwe formule opnieuw positief onthaald wordt en dat onze combinatie van straffe concerten, verrassende randanimatie, leuke kinderprogrammatie en veelkleurige foodstands veel mensen kan bekoren", zegt organisator Bavo Vanden Broeck. "We hebben er een perfecte editie op zitten. Alles is opmerkelijk vlot verlopen."

Vorig jaar verhuisde de festivalsite naar de dorpskern van Dranouter en dat wordt gesmaakt. Ook de podia in de kerk en in De Voute trokken de afgelopen dagen heel wat volk en de terrasjes in het dorp zaten constant afgeladen vol. "Het dorp is nog meer betrokken bij het festival dan vorig jaar. De kern was volledig verkeersvrij omdat er wegbarricades waren om de veiligheid te garanderen in het kader van de terreurdreiging. Ook op vlak van veiligheid verliep alles goed. Erg om zeggen, maar mensen raken gewoon aan de verscherpte controles", aldus Vanden Broeck.

"We gaan zeker verder op deze weg. Groeien in volume is geen ambitie meer. We willen wel nog meer kwaliteit aanbieden."

Vrijdag sloot Arno in stijl de eerste festivaldag af, Balthazar palmde de mainstage zaterdagavond volledig in en zondagavond mogen Michael Kiwanuka en ZAZ een probleemloze editie afsluiten.

De volgende editie vindt plaats van vrijdag 4 augustus tot zondag 7 augustus.

bron: Belga